Διαρκής Αναβολή: Μία συζήτηση για τη ζωγραφική

Διαρκής Αναβολή: Μία συζήτηση για τη ζωγραφική

Την Παρασκευή 6 Μαΐου στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση «Διαρκής Αναβολή: Μία συζήτηση για τη ζωγραφική» με τους ζωγράφους Βαρβάρα Λιακουνάκου, Παναγιώτη Κεφαλά και Στέφανο Δασκαλάκη, σε συντονισμό του Θεόφιλου Τραμπούλη, Ανεξάρτητου Επιμελητή-Υπεύθυνου Εκδόσεων Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Η συζήτηση λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της έκθεσης «Συλλογή Σωτήρη Φέλιου. Στέφανος Δασκαλάκης: Ζωγραφική 2013 – 2021» στον χώρο 16 Φωκίωνος Νέγρη, 11257 Αθήνα.

Η Βαρβάρα Λιακουνάκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε Ζωγραφική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας (1997-2001). Κατά την περίοδο 2001-2014 έζησε και εργάστηκε στην Αθήνα, στη νότια Κρήτη και στη Νέα Υόρκη (2001-2014). Είναι διοργανώτρια του Mudhouse Residency, στον Άγιο Ιωάννη της Κρήτης, όπου διδάσκει Ζωγραφική. Έργα της ανήκουν στις συλλογές του Μουσείου Βορρέ, στη συλλογή Εμφιετζόγλου, καθώς και σε άλλες ιδιωτικές συλλογές. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και στη νότια Κρήτη.

Ο Παναγιώτης Κεφαλάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (2008-2013), και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στις Εκπαιδευτικές Επιστήμες – Ειδική Εκπαίδευση (2016-2017). Κατά τη φοίτηση του στην Α.Σ.Κ.Τ. ταξίδεψε στην Φλωρεντία μέσα από το πρόγραμμα υποτροφιών Erasmus και σπούδασε στην Accademia di Belle Arti di Firenze, Ιταλία. Το 2006 αποφοίτησε από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Αθηνών, καθώς επίσης το 2005 ολοκλήρωσε το πτυχίο του στην Μουσική στο Ωδείο Μοντέρνας Μουσικής. Οι ατομικές του εκθέσεις περιλαμβάνουν: “… and they told us we would find the way”, 2017, Salon de Bricolage, Αθήνα/ “Entropy and denial, 2014, Genesis gallery, Αθήνα.

Ο Στέφανος Δασκαλάκης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1952. Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητή τον Γιώργο Μαυροΐδη (1970-1974). Συνέχισε τις σπουδές του στη Lyon και στο Παρίσι (1978-1981). Αργότερα ως ακροατής παρακολούθησε το εργαστήριο του Leonardo Cremonini στην École nationale supérieure des Beaux-Arts του Παρισιού. Το 1982 επιστρέφει στην Ελλάδα, όπου εγκαθίσταται στην Αθήνα. Μαζί με την Ειρήνη Ηλιοπούλου, τον Γιώργο Ρόρρη, τον Εδουάρδο Σακαγιάν και τη Μαρία Φιλοπούλου σχηματίζουν μια άτυπη ομάδα «επιστροφής στη ζωγραφικότητα». Έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης, στο Μουσείο Φρυσίρα, στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη, στη Συλλογή του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή και σε άλλες ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, στη Γαλλία και στο Βέλγιο. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων παρακαλούμε όπως προσέλθετε στον χώρο της εκδήλωσης 15-30 λεπτά πριν από την ώρα έναρξης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η χρήση ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική, κατά την παραμονή του κοινού σε όλους τους χώρους.

Δείτε εδώ το βίντεο της εκδήλωσης*

* Υπότιτλοι μη διαθέσιμοι