Κωνσταντίνος Παπαχρίστου: Μια ματιά εξ αποστάσεως. Λίγες σκέψεις για την ζωγραφική του Στέφανου Δασκαλάκη

Κωνσταντίνος Παπαχρίστου: Μια ματιά εξ αποστάσεως. Λίγες σκέψεις για την ζωγραφική του Στέφανου Δασκαλάκη

Την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί η ομιλία «Μια ματιά εξ αποστάσεως. Λίγες σκέψεις για την ζωγραφική του Στέφανου Δασκαλάκη» από τον Κωνσταντίνο Παπαχρίστου, Ιστορικό Τέχνης – Επιμελητή της Πινακοθήκης Γκίκα.

Η ομιλία λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της έκθεσης «Συλλογή Σωτήρη Φέλιου – Στέφανος Δασκαλάκης: Ζωγραφική 2013-2021» στον χώρο 16 Φωκίωνος Νέγρη, Αθήνα 11257.

O Κωνσταντίνος Παπαχρίστου γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1974 στην Αθήνα. Σπούδασε αρχαιολογία και ιστορία της τέχνης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, ιστορία της τέχνης στην École des Hautes Études en Sciences Sociales στο Παρίσι και οργάνωση εκθέσεων στη Σχολή του Λούβρου. Από το 2003 εργάζεται στο Μουσείο Μπενάκη και είναι επιμελητής στο νεότερο παράρτημά του, την Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου – Γκίκα.
Είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης.

Λόγω περιοριμένου αριθμού θέσεων παρακαλούμε όπως προσέλθετε στον χώρο της ομιλίας 30 λεπτά νωρίτερα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όλοι οι επισκέπτες κατά την είσοδό τους στο χώρο υποχρεούνται να προσκομίσουν:

(α) πιστοποιητικό εμβολιασμού σε ισχύ
(β) πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ

Συνδυαστικά απαραίτητη είναι η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διπλώματος οδήγησης ή διαβατηρίου ή άλλου αποδεικτικού ταυτοπροσωπίας μαζί με τα ανωτέρω πιστοποιητικά.

Τα ανωτέρω πιστοποιητικά επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του επισκέπτη, μέσω της ειδικής εφαρμογής Covid Free GR.

Οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών, μπορούν να προσκομίζουν δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) τελευταίου εικοσιτετραώρου, στην οποία προβαίνει είτε οιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα.

Η χρήση ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική, κατά την παραμονή του κοινού σε όλους τους χώρους.