Πολιτική σάτιρα και γελοιογραφία: Masterclass με τον Δημήτρη Χαντζόπουλο

Πολιτική σάτιρα και γελοιογραφία: Masterclass με τον Δημήτρη Χαντζόπουλο

Στο πλαίσιο της έκθεσης του Δημήτρη Χαντζόπουλου, Selfies o καλλιτέχνης θα παραδώσει ένα masterclass για την τέχνη της πολιτικής σάτιρας και της γελοιογραφίας ανατρέχοντας σε σταθμούς από την πολυετή, δημιουργική του πορεία.

To masterclass απευθύνεται σε νεαρούς επαγγελματίες από τον χώρο του animation και της σκιτσογραφίας, σε φοιτητές και φοιτήτριες από το πεδία των καλών και εφαρμοσμένων τεχνών αλλά και ευρύτερα σε ανθρώπους του δημιουργικού τομέα που ενδιαφέρονται για την πολιτική γελοιογραφία.

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στα ελληνικά.

Θα ακολουθήσει Q&A.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Απαιτείται κράτηση θέσης στο info@felioscollection.gr
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος γεννήθηκε το 1956 στην Πάτρα. Σπούδασε Φυσική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Animation στο Emily Carr University of Art & Design στο Βανκούβερ του Καναδά. Από τις εκδόσεις Άγρα κυκλοφορούν τα βιβλία του: Αχ, και να ‘ξερες τι μου θύμισες (1991), Αι Αγαπώσαι – Αι ομοφυλοφιλίαι των εν Κωνσταντινουπόλει Μουσουλμανίδων (1991), Εις Άγραν Ρεθύμνου (1999) Στο Τούνελ (2013)Έχει ακόμη εκδώσει το βιβλίο Αυτό που ζούμε (2013, Εκδόσεις Ποταμός) και το graphic novel της «Πάπισσας Ιωάννας» του Εμμανουήλ Ροΐδη από το Athens Review of Books (2018). Έχει πραγματοποιήσει 6 ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, στην Πάτρα και στο Ρέθυμνο. Εργάστηκε σαν σκιτσογράφος στην εφημερίδα «Τα Νέα» και από το 2015 έως σήμερα είναι στην «Καθημερινή».